Er is de afgelopen decennia veel veranderd aan de energiemarkt. Terwijl in het midden van de 20e eeuw algemeen werd gedacht dat het hele fossiele brandstofsysteem voor onbepaalde tijd aan de wereldeconomie zou blijven voldoen zoals het was, begon dat allemaal te veranderen. Meer weten? Lees dan alles over energie vergelijken op een onafhankelijke manier.

Tegenwoordig zijn we ons er allemaal steeds meer van bewust dat er grote veranderingen in de energiesector nodig zijn, dat de energieprijzen die we betalen (die zijn gestegen tot een niveau dat gewoonweg niet meer te verdragen is) moeten worden verbeterd en dat de ontwikkeling van energieoplossingen die duurzaam zijn voor het milieu op lange termijn, moet worden gestimuleerd.

Energie vergelijken helpt natuurlijk, maar wat voor groene energie heb je?

Groene energie is iets dat steeds meer aandacht krijgt in de media en waarvan we allemaal hopen dat het zich uitbreidt; toch is het de moeite waard om je af te vragen: “Wat doe ik eigenlijk om de oorzaak van groenere energieoplossingen te ondersteunen?”

  • Het is tijd dat de energieconsumenten in hun huis en op hun werkplek hun gesprek beginnen te ondersteunen met daadkrachtige maatregelen. Het meest voor de hand liggende: koop wat zonnepanelen en laat ze installeren op het dak of op het erf.
  • Hoewel dit een actie is die het overwegen waard is, is het slechts een symbolisch gebaar; om echt te helpen de groene energiezaak op grotere schaal te ondersteunen, is het noodzakelijk om de marktspelers te ondersteunen die hun inzet op groene technologie plaatsen en die de regelgeving van de overheid voor zaken als vermindering van de uitstoot van broeikasgassen overtreffen.

Wat doen overheden om elektriciteit te besparen?

De belangrijkste groene programma’s zijn toevallig gericht op elektriciteit op het net en aardgasverbruik: hier kun je de groene zaak echt het beste helpen, of dat nu thuis is of bij je bedrijf.

  1. Verschillende visionaire energieleveranciers in Noord-Amerika – met name in plaatsen als Alberta – hebben plannen gemaakt waarbij hun klanten tegen concurrerende tarieven energie kunnen krijgen van bedrijven met een bewezen groene staat van dienst.
  2. Bijvoorbeeld, klanten die besluiten om zich aan te melden voor dergelijke plannen die aardgas moeten kopen, zullen hun levering krijgen van een bedrijf dat koolstofkredieten heeft verzameld; wanneer dit op grote schaal gebeurt, is het gemakkelijk om zich voor te stellen hoe dit de marktpositie zal versterken.